Bestuursorganisaties en hun argumenten, wat kan jij doen?
01 augustus 2012 
1 min. leestijd

Bestuursorganisaties en hun argumenten, wat kan jij doen?

Bestuursorganisaties of overheden weten het altijd beter is een artikel die door mij een behoorlijke kritische lading kreeg. KLIK HIER voor het artikel.

In deze video laat ik zien hoe jij als individu het kan opnemen voor jezelf en je collega’s. Door juist niet in verzet of protest te gaan, maar door meer een ondernemende stijl aan te nemen. Nieuwe argumenten voor een avontuurlijke weg.

Een ondernemende stijl betekent dat je meer aan coalitievorming gaat doen met andere collega’s. Brainstormsessies of een breindump om vervolgens de uitwerking te laten toetsen aan een visionaire leider om toestemming te krijgen om je ideeën uit te laten voeren in plaats 9 maanden te laten implementeren en iedereen zijn plasje erover heen laten doen.

 

Kim Spinder, zie video, heeft daar ook veel over gezegd.

Argumenten van bestuursorganisaties

Herken jij bij je bestuursorganisaties het volgende ( met enige argwaan):

  • De deur staat bij altijd open
  • We zijn een transparant en open bedrijf
  • Wees altijd eerlijk
  • Wees proactief
  • spreek je collega eerst altijd aan voordat je naar mij toekomt
  • Voor ideeën staan we altijd open
  • Wij geloven niet in de top down structuur, maar liever gaan we bottom up

Deze bovenstaande woorden zijn nodig om de echte kern van de zaak te verdoezelen.  Net zoals iemand naar je toegaat en zegt: wil je echt eerlijk weten. Wat denk jij dan? Is hij dan de vorige keer niet eerlijk geweest?

Of dat mensen altijd roepen dat ze transparant zijn. Niet dus. Juist mensen die doen en soms zogenaamd geen toestemming hebben gevaagd, zijn de echte leiders die we nodig hebben. Mensen die enig risico lopen om een vermaning te krijgen, geef ik veel credit. En je zult zien dat deze mensen, voor een groot deel dan, het gaan redden. Organisatie zien uiteindelijk ook wel in dat ze hypocriet zijn. Deze leiders leveren uiteindelijk veel meer op voor de organisatie dan ze zelf toegeven, omdt veel mensen van de organisatie beïnvloed worden.

Mocht je nog wat willen zeggen hierover, laat dan even wat weten via het reactieformulier. Liken mag ook.

Over de schrijver
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf. Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.
Reactie plaatsen