Gewoontes Afleren - Deel 1 Introductie

Met het artikel:” Gewoontes Afleren – Deel 1 Introductie” begin ik vandaag met een tweetal artikelen over het afleren van gewoontes. Heb je wel eens nieuwe gewoontes aan willen nemen? Bijvoorbeeld: verminderen van slechte eetgewoontes. Stoppen met roken. Minder roddelen enzovoorts maar dat je zonder het weet weer terug in je gewoonte afgleed?

Of dat je te veel op je werk stort zonder plezier aan te beleven. Met vrienden door het leven te gaan, waar je al lang afscheid van had moeten nemen………

Vaak zitten we vast aan zulke patronen. Zelf heb ik de laatste jaren wat gewoontes overwonnen, zoals conditieloos door het leven gaan. Er zijn er enkele bij die nog steeds hardnekkig zijn. Zo af en toe een beetje klagen tegen mijn vrouw ( is soms gewoon lekker).

Het afglijden in vaste gewoonten hoeft niks met verlies van wilskracht te doen. Het heeft meer met de omgeving te maken die je kiest. De invloed van omgeving is sterker dan we denken. In het geval van mijn vrouw heeft te maken dat je gewend raakt aan elkaar. Soms denk je dat je alles mag zeggen. De grens tussen respect en respectloos wordt soms wat dunner dan de relatie die ik met andere mensen heb.

Ga je om met vrienden die sterker zijn dan jij of juist zwakker?

Dit schijnt van grote invloed te zijn. Ook je vrienden, collega’s op het werk, je familie is een cruciale factor die je houvast geeft. Of juist het tegenovergestelde namelijk weerstand, zodat je aan verandering van gewoonten niet toe komt.

De meeste mensen in de wereld hebben maar één doel om te werken en dat is om geld te verdienen. Soms hou je daar twee leuke contacten eraan over, aangezien er brood op de plank moet. Aangezien er geen verdere welvaart te zien is, is dat begrijpbaar. Er moet namelijk brood op de plank zijn.

Hier in het westen zijn de meeste mensen ook aan het werk. Meestal voor geld en daar blijf het vaak bij. Waarom zou je niet een betaalde baan combineren met het aangename? Je kunt je afvragen of het nog noodzakelijk is om puur voor je geld te werken. Ik denk het zelf niet. De meeste mensen hebben namelijk een aanzienlijk basisinkomen via werk, uitkering of anderszins.

Waarom ga je geen geld verdienen met jouw eigen passie?

Geld verdienen met datgene wat jij fantastisch vindt om elke dag mee bezig te zijn, bijvoorbeeld. Waarom ook niet. Het grote voordeel is dat het je energie gaat opleveren. Als het even kan, kun je er ook leuk mee kan verdienen. Dat hoeft natuurlijk niet altijd, aangezien passie onbetaalbaar is.

Geld verdienen met je passie kan heel gemakkelijk gaan door geld te gaan verdienen via internet. Bijvoorbeeld via verkoop-inkoop via marktplaats of je kunt bijvoorbeeld een product maken over jouw passie. Zoals een digitaal boek of een gewoon boek. Deze boeken kun je via Internet verkopen. Zo creëer je meer financiële vrijheid.

Je kunt gaan schilderen, beeldhouwen, andere kunst maken en dat tentoonstellen. Op de markt gaan staan met dump producten uit de groothandel. Je kunt gaan fotograferen en zo af  toe wat foto’s verkopen. Je kunt zelf mensen begeleiden in je favoriete sport. Zo leer je nog meer van je sport-richting die je al zoveel passie kan geven. Het leuk van een dergelijke passie is dat je uiteindelijk, als het geld oplevert, minder in loondienst hoeft te werken.

Het is super eenvoudig om een maandelijks inkomen te genereren, aangezien passie weinig energie kost. Het is gewoon leuk om met zaken bezig te gaan die energie opleveren in plaats om loonslaaf te zijn. Gewoontes afleren is natuurlijk wel noodzakelijk om tijd over te houden.

Gewoontes afleren, hoe ziet je leven er dan uit?

Ik kies voor coaching omdat het me gemakkelijk afgaat.
Wat ga jij doen? Al doe je het maar een uurtje per dag in plaats van televisie kijken? Het schilt je tijd en je krijgt er meer energie voor terug.

Hoe zou je leven eruit zien met een uur minder televisie of internet? Wat gaat dat jou op termijn van zo’n twee jaar opleveren? Zou je hier spijt van krijgen, dat je twee jaar lang een uur per dag minder televisie hebben gekeken?

Hoe ga je nu die stappen zetten om vervolgens niet meer in je oude patronen te komen? Deze stappen lees je in mijn volgende artikel: Gewoonte afleren – Deel 2

Mocht je het artikel “gewoontes afleren” interessant vinden dan kun je reageren via het reactie formulier. Ook kun je een like via de sociale media geven.