Marathon of gaan we de triatlon lopen? Zei de gehandicapte zoon
23 oktober 2011 
0 min. leestijd

Marathon of gaan we de triatlon lopen? Zei de gehandicapte zoon

“Marathon lopen papa?” Vroeg de gehandicapte zoon aan zijn vader.
Zoon is namelijk gehandicapt en zijn droom is zo’n afstand hard te gaan lopen.
Vader loopt de marathon en neemt zijn zoon op sleeptouw.In dit filmpje, met de muziek a.u.b. aan, zie je een hartverscheurend verslag van een zoon met zijn vader. Geen woorden, aangezien de beelden de rest doen.

 

Een Marathon of een Triatlon?

Dan vraagt de gehandicapte zoon weer aan zijn vader, wil je nog een keer die marathon voor me lopen? Papa doet het weer en sleept met zijn zoon ruim 42 kilometer door het stof. Zoon wilt daarna een triatlon gaan lopen: 4 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en ruim 42 kilometer hardlopen?Papa doet het weer, ondanks een hartkwaal, met een volwassen zoon die echt helemaal niks kan doen om zijn vader te ondersteunen. Deze man is zwaar gehandicapt ter wereld gekomen.

Geeft wat inspiratie als tegengif voor al het geklaag van jezelf en/of over anderen. Zelf kijk ik nog steeds naar dit fimpje, als ik geen zin heb om naar de sportschool te gaan. Na een dergelijk filmpje moet ik wel.

Kijk op:  gehandicapten.nl

Het is inspiratievoer voor alle doelen die jij gesteld hebt of nog moet behalen Je relativeert wat meer over je eigen beslommeringen.Echt ontroerend!
Mocht je nog wat tips hebben over andere filmpjes of reageren op het bovenstaande filmpje, een reactie is altijd welkom.

Succes met alles wat je doet.

Leo van Veenendaal

Over de schrijver
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf. Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.
Reactie plaatsen